21 Haziran 2008 Cumartesi

İstanbul’a 3 Milyon Lale

İstanbul’a 3 Milyon Lale
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘İstanbul'a 3 Milyon Lale’ kampanyası, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş tarafından Taksim Meydanı'nda başlatıldı.
Lalenin İstanbul’un hayatının bir parçası olduğunu ve şehre tekrar dönmesi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, geçmişte batılıların “Osmanlı bir çiçek (soğan) yetiştiriyor, ama yenmiyor” dediğini ve lalenin Osmanlı topraklarından çıkışının yasak olduğunu anlattı.

Şu anda Hollanda'nın önemli gelir kaynaklarından birinin lale olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, İstanbul'da da son dönemde Büyükşehir sınırlarına katılan köylerde, lale ve diğer çiçekleri yetiştirme çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. Mimar Topbaş, “Lale hayatımızda çok önemli. Çocuklarımıza ismini verdik. Tekstilde, seramikte, edebiyatta, şiirde, hayatta lale var. Lale artık evine dönüyor” dedi.

Kasım Aralık aylarının Lale dikim mevsimi olunduğunu ve dağıtılan 3 milyon lalenin 1 milyonunu vatandaşların evlerine ya da bahçelerine dikmelerini istediklerinin altını çizen Topbaş, “En güzel lale İstanbul’da yetişir” sloganıyla yarışma başlattıklarını ve dağıtılan lale soğanlarının Nisan ayında çiçek açacağını kaydetti. İsteyen herkesin yetiştirdiği lalenin fotoğrafını kendilerine göndererek bu yarışmaya katılabileceğini belirten Kadir Topbaş, en güzel 100 lalenin seçileceğini ve seçilenlere 300'er YTL para ödülü vereceklerini de sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2005–2006 yılında gerçekleştireceği Lale Kampanyası ile İstanbul’a 3 milyon adet lale kazandırıyor. Lale soğanlarının 1 milyon adedi 5’erli paketler halinde saksısı ve broşürü ile birlikte İstanbullulara dağıtılıyor. Dağıtım, İstanbul’un tüm meydanlarında kampanya için özel hazırlanacak 2 tır eşliğinde yapılıyor. Lale soğanlarını alanlar arasında ilk defa düzenlenecek bir yarışmayla en güzel lale yetiştiricileri de ödüllendirilecek.

“En güzel laleyi yetiştir, fotoğrafını yolla, kazan!”
“En güzel lale İstanbul’da yetişir” sloganıyla düzenlenecek yarışmanın katılma koşulları şöyle; Dağıtılan lale soğanları hemen ekildiğinde Nisan ayında çiçek açacaklar. Lalenizin fotoğrafını çekin, isterseniz e-mail, isterseniz posta yoluyla gönderin. Gönderdiğiniz lalelerin içinden en güzel 100 lale seçilecek, 100 kişi 300’er YTL para ödülü kazanacak. Yarışmaya son katılma tarihi 20 Nisan 2006.

Yarışmaya e-mail ile katılmak için; Fotoğraflarınızı minimum 1900 x 1425 pixel, 72 dpi çözünürlükte ve jpeg formatında lale@istanbulunlalesi.com adresine gönderebilirsiniz. E-mail’inize adres ve telefon bilgilerinizi eklemeyi unutmayınız.
Yarışmaya posta yoluyla katılmak için; 13x18 cm. ebatlarında karta basılmış olan fotoğraflarınızı yine adres ve telefon bilgilerinizle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Özel Kalem Müdürlüğü, Saraçhane-Fatih adresine gönderebilirsiniz. Lale ve yarışma hakkında daha fazla bilgi için; www.istanbulunlalesi.com

Hiç yorum yok:

 
müzik dinleşarkı dinle